تحولات لبنان و فلسطین

وزیر نیرو گفت: بیش از ۹ هزار مگاوات در دولت سیزدهم به ظرفیت نیروگاه های کشور افزوده شد.

دولت سیزدهم بیش از ۹ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه کرد

به گزارش قدس آنلاین، علی اکبر محرابیان، در جلسه علنی امروز-یکشنبه ۲۰ خرداد- مجلس شورای اسلامی در مورد مدیریت مصرف انرژی در ماه‌های گرم سال و نحوه تعیین نرخ متوسط قراردادهای تبدیل انرژی، مبنای تعرفه برق و تدابیر متخذه برای کاهش قطعی برق صنایع با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، گفت: آب و برق دو عنصر حیاتی در زندگی، رشد اقتصادی، تولید، امنیت، مسائل اجتماعی و محیط زیست کشور محسوب می‌شوند که این جلسه نشان دهنده عزم راسخ نمایندگان برای ورود به این مسائل مهم کشور است.

وزیر نیرو در تشریح وضعیت برق در شروع به کار دولت سیزدهم گفت: در ابتدای دولت با سه ناترازی بزرگ ،بین تولید و مصرف، ناترازی سوخت و ناترازی اقتصادی در بخش برق روبرو بودیم، طی دولت‌های هفتم و هشتم، ۶۰ درصد به ظرفیت نیروگاهی اضافه شد، در دولت‌های نهم و دهم، ۶۸ درصد به این ظرفیت اضافه شد و در دولت یازدهم و دوازدهم، ۲۳ درصد به ظرفیت منصوبه نیروگاه ها افزوده شد، این کاهش سرمایه گذاری انحراف قابل توجهی از برنامه پنجم و ششم توسعه است که  در گزارش مجلس هم قید شده است، همین امر در سال‌های اخیر منجر به ناترازی قابل توجهی در صنعت برق کشور شده است.

محرابیان افزود: اگر بخواهیم این ناترازی را مرور کنیم از سال ۹۶ آغاز شده و تا ۱۴۰۰ به اوج خود رسید در تابستان ۱۴۰۰ از اردیبهشت ماه  تا پایان شهریور شاهد قطعی‌های مکرر برق در قسمت‌های مختلف از جمله برق خانگی بودیم  ابتدا با یک نوبت در روز و به مرور این قطعی ها بر اساس جداول منتشره تا سه نوبت افزوده شد.

وی افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم ما  می‌بایست از یک سو ناترازی‌ها را برطرف کنیم و از سوی دیگر اضافه تقاضایی که در اثر رشد مصرف و مشترکین جدید به وجود می آمد مدیریت کنیم، سالیانه هم یک میلیون مشترک به برق‌ کشور اضافه می‌شود که به معنای رشد حداقل ۵ تا ۶ مصرف برق است به عبارتی دولت باید ناترازی حدود ۱۵ هزار مگاواتی را مدیریت می کرد  و هم می بایست سالانه ۵ تا ۶ درصد اضافه تقاضا را پاسخ می داد.

محرابیان گفت: رفع این ناترازی با احداث نیروگاه نیاز به زمان داشت ما دو اقدام اساسی را در دستور کار قرار دادیم، اقدام اول توسعه نیروگاه‌ها و اقدام دوم مدیریت و بهینه‌سازی مصرف بود در توسعه نیروگاه ها طی حدود ۳۲ ماه عملکرد دولت سیزدهم بیش از ۹ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه کشور افزوده شد.

وی با بیان اینکه حدود ۲۲ هزار مگاوات دیگر نیز به ظرفیت نیروگاهی افزوده خواهد شد، تصریح کرد: یکی از اقدامات خوب مجلس شورای اسلامی، تصویب ماده ۴ قانون مانع زدایی به منظور سرمایه‌گذاری صنایع کشور برای احداث نیروگاه‌ها بود که کمک حال دولت سیزدهم شد.
وی درباره مدیریت مصرف برق کشور توسط دولت سیزدهم گفت: مدیریت مصرف به معنی جدا کردن اوج مصرف در بخش های مختلف است و در صورتی که مصرف به خوبی کنترل نشود، ضرر و زیان ناترازی به معیشت مردم وارد خواهد داشت. اما دولت سیزدهم در مدیریت مصرف در بخش خانگی با اعمال تعرفه و پاداش صرفه جویی، در ادارات با تغییر ساعات و در بخش صنایع با موکول کردن تغییر برق صنایع از ساعت‌های پربار به ساعت‌های کم بار توانست میزان مصرف را کنترل کند.
وزیر نیرو ادامه داد: در تابستان ۱۴۰۲ مجموع مصرف خانگی نه تنها رشد نکرد بلکه به صورت هوشمندانه به ۴۶ میلیارد کیلووات ساعت کاهش پیدا کرد. همچنین ۲۵ درصد برق بیشتر برای صنایع تامین شد. این درحالیست که در تابستان ۱۴۰۱ مجموع مصرف ۴۸ میلیارد کیلووات بوده است 
محرابیان اضافه کرد: در دولت سیزدهم مدیریت مصرف در صنایع به گونه ‌ای بوده است که موجبات کاهش تولید فراهم نشود از سوی دیگر برای اولین بار در طول صنعت برق کشور، میزان تامین برق صنایع از برق خانگی پیشی گرفت‌.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.